Oriënteren op een nieuwe baan

 

  • Je wilt je goed oriënteren op nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
  • Je weet wat je nu hebt en je wilt er op vooruitgaan.
  • Misschien vind je het moeilijk je huidige werkgever en collega’s te verlaten.
  • Je kent vermoedelijk wel enkele bedrijven in jouw branche. Toch zou je willen weten of er bedrijven zijn die je niet kent, maar waar het juist heel goed mee zou matchen. Je kunt ons eerst bellen voor info over werkgevers.
  • Wij gaan je helpen de juiste keuze te maken.

Goede service

“Ik ben erg blij met de service van MovetoCatch. Gedurende het proces gaven ze regelmatig updates, ik was altijd op de hoogte. Met de hulp van Patricia heb ik de baan gevonden waar ik naar opzoek was. Ze was de schakel tussen mij en het bedrijf waar ik nu werk. Ik ga weer met plezier naar mijn werk toe.”

Bedrijven vertrouwen Job

“Vooraf heb ik goede gesprekken gevoerd met Job. Alles was transparant en eerlijk, gericht op mijn wensen. Tijdens het gesprek bij Opti-flor merkte ik dat er een goede band is en dat ze op de beoordeling van Job vertrouwen. Daardoor voelde het gesprek vanaf het begin af aan zinvol.”

Nils
Efficiënt proces

“Job heeft mij veel werk uit handen genomen. Door gezamenlijk een voorselectie te maken en bedrijven actief te benaderen hebben we het proces zeer efficiënt doorlopen. Ik ben overtuigd dat ik mezelf weer kan ontwikkelen en misschien wel het verschil kan maken bij Technokas!”

Evelien

De 7 stappen van MovetoCatch

In 7 stappen doorlopen we bij MovetoCatch samen met jou die oriëntatie. Aandacht en begeleiding
zijn daarbij cruciaal.

Stap 1: de voorbereiding
Vul het inschrijfformulier in en je maakt onze test. De uitslag krijg je per e-mail toegestuurd. Interessant om te lezen.
Mensen herkennen zichzelf daarin meestal. Jij ook?

Stap 2: de kennismaking
We maken eerst telefonisch kennis. Zo weten we allebei wat we van elkaar kunnen verwachten. Dan plannen we gelijk een
afspraak voor het intakegesprek.

Stap 3: het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek nemen we jouw cv en loopbaan door. We leren je beter kennen en kunnen daardoor goed inschatten welke functies wel en welke niet aansluiten op je kennis, ervaring en wensen. Kandidaten vinden
dat we er sterk op gericht zijn hen te begrijpen en het zo goed in kaart krijgen. “Fijn dat er serieus met me omgegaan is”, horen we regelmatig.

Stap 4: het voorstel
Je krijgt meestal snel wat suggesties van ons voor functies en bedrijven die echt bij jou passen. Die kun je op je gemak doornemen. We adviseren je om zelf meer onderzoek te doen via internet en de functies
en bedrijven te bespreken met mensen die dicht bij jou staan.

Wanneer we nog niet direct een concrete suggestie kunnen doen bieden we de mogelijkheid om jezelf (anoniem) met een kort en duidelijk profiel op onze website te presenteren.

Stap 5: het kennismakingsgesprek
Als er een functie tussen zit die bij jou past en je een goed gevoel hebt bij het bedrijf, dan verzorgen wij een introductie en arrangeren een kennismakingsgesprek. Als je wilt gaan we zelfs mee.

We richten onze pijlen op één specifiek bedrijf of we zorgen bij enkele bedrijven voor een oriënterende kennismaking.

Voor het oriënterende kennismakingsgesprek geven we je per e-mail enkele tips. Dat helpt. Ook bellen we om je alvast meer te vertellen over het bedrijf, jouw gesprekspartner.
We beantwoorden vragen die je misschien nu al hebt.

Stap 6: de terugkoppeling
Na het gesprek nemen we telefonisch door hoe het gegaan is, Wat is jou opgevallen? Hoe het voelt het?

We informeren je over de terugkoppeling vanuit het bedrijf. Als het van beide kanten positief is ervaren, dan arrangeren we een vervolggesprek. Meestal hebben kandidaten en bedrijven
twee of drie gesprekken nodig om elkaar goed te leren kennen en tot overeenstemming te komen.

Stap 7: de overeenkomst
Jullie hebben allebei interesse. En dan? In veel gevallen begeleiden we het traject tot en met de arbeidsovereenkomst. Contractduur, arbeidsvoorwaarden (salaris),opleidingsmogelijkheden
en concurrentiebeding komen allemaal aan bod. Je kunt gebruikmaken van onze kennis en begeleiding.